Fitness

fitness-banner

Fitness-ul ne mentine tineri!

Miscarea, in special cea care ne ajuta sa ne punem in actiune cat mai multe grupe de muschi (fitness, aerobic, gimnastica etc), ne ajuta sa ne mentinem tineri.

Atunci cand stam, fie in picioare, fie pe scaun sau in pat, grupele musculare pe care nu le punem in miscare, sunt mai putin irigate de sange. Acest proces are loc datorita faptului ca, muschii nostri au multe vase foarte mici, numite capilare, care stau inchise atunci cand muschiul nu este “folosit”.

In cazul in care nu este  folosit, pe o perioada mai lunga de timp, de ordinul lunilor, muschiul pe care aceste capilare ar trebui sa le irige cu sange pentru a le hrani, a le oxigena si a le detoxifia, se atrofiaza.

Acesta este motivul pentru care o persoana, care a trecut brusc de la munca de birou la exercitiul fizic, simte dureri puternice in umeri sau pentru care persoanele care stau mult timp pe scaun, au dureri de spate.

Mai mult decat atat, abdomenul incepe sa se lateasca usor pentru cei care lucreaza mult timp stand pe scaun si pot sa apara asa numitii “colacei si aripioare”. Isi face loc tesutul adipos in zonele in care muschiul se atrofiaza, pielea isi pierde din tonus, elasticitate si se rideaza, se cuteaza, imbatraneste pentru ca nu mai este atat de bine irigata cu sange.

 

Antrenori:

Paul Dragomir
Ionut Muntean
Alexandru David

News & Events

Newsletter

Retele Sociale

Detalii Contact

SOS. ALBA IULIA nr. 100, SIBIU, Cod Postal 550052, JUD. SIBIU Tel:0269 22 77 78 sport@aria.com.ro