Terapia Vampir – Infiltrații cu PRP

infiltratii

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP), așa numita „terapie vampir”, reprezintă o procedură biologică de ultimă generație pentru tratamentul afecțiunilor articulare.

Principiul de bază al terapiei PRP constă în administrarea plasmei care conține o concentrație foarte mare de factori de creștere. Aceștia sunt esențiali în procesul de vindecare în urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor.

Tehnologia avansată a permis ca acest tip de tratament să se facă în condiții sigure în ambulatoriu, în cabinetul medicului ortoped. Infiltrațiile cu  PRP au rezultate excelente în tendinite, epicondilite și fasceite și în artroze.

În ce constă procedura? 

Terapia PRP constă în recoltarea a 15 ml de sânge cu ajutorul unui kit special, la fel ca în cazul unei analize de sânge. Sângele recoltat este centrifugat, produsul rezultat fiind o plasmă îmbogățită cu trombocite, celule responsabile de inițierea proceselor de regenerare. Plasma este apoi injectată de către medicul specialist ortoped în zona afectată (fie la nivelul unui tendon, fie la nivelul unei articulații). După injectare, trombocitele eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor imposibil de reprodus prin alte metode.

Ce este plasma îmbogățită cu proteine (PRP)?

Plasma îmbogățită cu proteine (PRP) este sângele propriu al pacientului modificat prin centrifugare cu scopul de a produce o concentrație de pâna la 5-10 ori mai mare de trombocite comparativ cu cea a sângelui.

Avantajele terapiei

  • întreaga procedură este minim invazivă, ușor de aplicat și nu implică durere
  • durează aproximativ 30 de minute
  • pacientul poate reveni la programul normal din ziua respectivă imediat după injectare
  • kit-ul de recoltare are avantajul obținerii produsului biologic fără a adăuga alte substanțe sintetice, cu maximum de siguranță pentru pacienți.

Pentru a afla dacă terapia PRP este indicată pentru tratarea leziunilor musculoscheletate de care suferiți, vă recomandăm o programare la medicul ortoped , DR. ROMAN MIHAI, din cadrul Aria Clinic. Programări la  0269.22.77.72

Newsletter

Retele Sociale

Detalii Contact

SOS. ALBA IULIA nr. 100, SIBIU, Cod Postal 550052, JUDETUL SIBIU Aria Clinic Tel:0269 22 77 73 clinic@aria.com.ro Aria Sport Tel:0269 22 77 78 sport@aria.com.ro