ARIA CLINIC – unul din cele 4 Centre de Epilepsie si Monitorizare EEG din Romania

inaugurare-centru-epilepsie

Epilepsia este o stare patologica a creierului care se exprima prin aparitia unor manifestari critice paroxistice. Epilepsia afecteaza mai multe persoane decat scleroza multipla, paralizia cerebrala, distrofia musculara sau boala Parkinson. 1.2 % din populatia globului este afectata de aceasta boala.

Centrul de Epilepsie si Monitorizare EEG din Aria Clinic face parte din reteaua mondiala de telemedicina, infiintata de un reputat cercetator canadian de origine romana – Florin Amzica, ce conduce laboratorul de neurofiziologie al Universitatii din Montreal. Printre temele studiate in acest laborator mentionam mecanismele celulare care intervin in patologia cerebrala in epilepsie, coma. Cand nu este in laborator , urca pe scena, impreuna cu WDO-Orchestra Mondiala a Medicilor. La initiativa Cluburilor Lions din Cluj Napoca, in luna mai 2016, aceasta orchestra a ajuns in Romania intr-un turneu caritabil, reusind astfel sa stranga fondurile necesare pentru infiintarea mai multor centre de diagnostic si tratament a pacientilor cu epilepsie.

Beneficiind de un echipament video EEG performant, datele pot fi stocate intr-o baza de date unica. Aceasta permite obtinerea unei a doua opinii din partea colegilor din reteaua de telemedicina, inclusiv din Elvetia, Israel, Canada sau Danemarca, fara a fi necesara deplasarea pacientului in alt centru medical.

Centrul de Epilepsie si Monitorizare EEG infiintat in cadrul Aria Clinic beneficiaza de dotari de ultima ora dar si de profesionalismul si experienta echipei de neurologi  ce activeaza in cadrul clinicii avand ca scop principal stabilirea unui diagnostic complet, a medicatiei adecvate si monitorizarea corecta a evolutiei.

Pentru ca 40% dintre cazurile cu epilepsie pot fi vindecate prin terapie adecvata, 30% pot fi controlate iar 30% sunt refractare, esential este diagnosticul cat mai rapid al formei exacte de epilepsie.

Oricine poate avea o criza de epilepsie o data in viata. Pacientii, adulti sau copii, pot beneficia de evaluare EEG in cadrul centrului din Aria Clinic. Sub supraveghere video, inregistrarile EEG se pot face atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Pentru programari si informatii se poate apela 0269 22 77 72, receptia Aria Clinic.

Instantanee de la inaugurare pot fi vazute pe pagina de Facebook Aria Clinic.

Totul pentru o viata normala: fara crize epileptice!

Newsletter

Retele Sociale

Detalii Contact

SOS. ALBA IULIA nr. 100, SIBIU, Cod Postal 550052, JUDETUL SIBIU Aria Clinic Tel:0269 22 77 73 clinic@aria.com.ro Aria Sport Tel:0269 22 77 78 sport@aria.com.ro