Aria Wellness

ARIA Wellness
Regăsește-ți echilibrul departe de stresul cotidian

Când îți dorești să te deconectezi de la rutina zilnică și să îți aloci câteva ore de relaxare și liniște, Aria Wellness este locul potrivit. Aici vei găsi o abordare unică a conceptului wellness, prin îmbinarea stării de relaxare cu beneficiile celor peste 30 de tipuri terapii pe care centrul nostrum ți le pune la dispoziție în cadrul secțiilor de SPA, Balneoterapie, Masaje & Terapii, Organic Spa și Health 4 Life.

Avem o echipă formată din 20 de terapeuți și specialiști, cu o experiență vastă de până la 15 ani în domeniu, pentru ați putea oferi disponibilitate pe tot parcursul zilei la oricare dintre terapiile pe care ți le dorești. Expertiza echipei noastre de terapeuți este completată de echipamente de nouă generație și produse organice Pell Amar, produse inovative dezvoltate de dr. Ștefan Ionescu – Călinești, renumit expert ONU pentru dezvoltarea centrelor de reabilitare.

SPA

Sauna Finlandeză există de mai bine de 2.000 de ani și este cea mai veche formă a saunei. Aceasta combină aspectele băii cu aer cald, practicate încă din perioada Romei Antice, cu baia de abur turcească. Denumită şi „dry sauna”, sauna finlandeză presupune o baie cu aer fierbinte şi uscat, la 75-90° C, cu umiditatea aerului de 10-20% care are ca efect principal relaxarea și revigorarea organismului. Are un aport pozitiv asupra stării de sănătate, a trupului și a sufletului. Caracteristic practicării saunei este alternanța temperaturilor extreme, de la foarte fierbinte până la rece ca gheața. În interiorul saunei vei fi expus la un efect termic atât de puternic, încat la final este indicată răcirea corpului până la temperatura normală. Pentru a obține acest lucru, din cabina încinsă trebuie să te deplasezi într-o încăpere în care să te răcorești cu apă rece sau să folosești fântâna de gheață pentru masarea corpului cu bucățile fine de gheață.
Mai trebuie să știi că în zona de SPA vei găsi două saune, de dimensiuni diferite. Astfel, dacă ești alături de un grup de prieteni și aveți nevoie de spațiu mai mare, puteți alege sauna cu o capacitate de 15-20 persoane. Dacă grupul este mai restrâns și aveți nevoie de intimitate, sauna cu capacitate de maxim 10 persoane este alegerea potrivită.
Beneficiile saunei: reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular, stimularea metabolismului, îmbunătățirea aspectului pielii, detoxifiere și purificare, odihnă și regenerare, încărcare cu energie și creșterea rezistenței fizice.
Facilități: Saună mare 15-20 persoane; Saună mică maxim 10 persoane
Temperatură: 80° maxim
Umiditate: 10-20%

Paturi de relaxare – Paturile încălzite asigură recreerea şi odihna ideală între ciclurile de wellness activ. Fiecare bancă urmează conturul și linia corpului, astfel fac posibilă relaxarea și recreerea totală. Căldura radiată are un efect benefic asupra spasmelor musculare şi a întinderilor.
Beneficii: calmează sistemul nervos, contribuie la întărirea sistemul imunitar, reduce efectul stresului, ameliorează durerile reumatice prin armonizarea organismului.
Dotări: 3 paturi de relaxare

Baie de aburi turceasca sau Hammam are o temperatură moderată, dar cu un grad mare de umiditate pentru a produce cât mai mulți aburi. Terapia de aburi oferă relaxare la o temperatură de aproximativ 45 °C şi peste 90% umiditate. Vaporii acţionează benefic asupra căilor respiratorii, scad din intensitatea durerilor reumatice şi elimină toxinele. Căldura umedă este extrem de benefică în special în cazul persoanelor care prezintă probleme ciculatorii. În condiţiile unei temperaturi de 45-50°, într-un interval de 20-30 de minute, corpul se încălzeşte treptat, nefiind expus unei călduri bruşte ce poate solicita şi exercita un efort deosebit asupra organismului.
Având o temperatură mai redusă decât sauna, timpul petrecut în baia turcească poate fi mai lung, permițând organismului să transpire mai mult și să elimine mai multe toxine. Baia turcească este mai ușor de suportat de începători, chiar și de cei care au tensiunea mică sau cei cu probleme de circulație venoasă se pot bucura de alternanța fazelor cald/rece. Diferența dintre saună și baia turcească este aceea că, în timp ce sauna nu este indicată bolnavilor de gripă sau raceală, o singură intrare la baia turceasca poate fi de mare ajutor în cazul bolilor respiratorii.
Beneficiile băii turcești: curățarea profundă a pielii, regenerarea celulară a țesuturilor, creșterea activității sistemului imunitar și prevenirea bolilor de sezon: gripă, bronșită, răceli și sinuzite, relaxare generală, exercițiu cardiovascular, stimularea hipofizei și glandelor suprarenale, îmbunătățirea respirației (astm), ameliorarea durerilor reumatice.
Temperatura medie: aprox 45 °C
Umiditatea: peste 90%

Jacuzzi – Căldură, Apă, Masaj – Efectul acestor trei componente constituie secretul băilor cu hidromasaj. Apa ne menţine într-o stare de plutire, muşchii sunt relaxaţi, circulaţia sângelui este solicitată de o rezistenţă minimală, astfel circulaţia sângelui se intensifică. Căldura favorizează ajungerea oxigenului și a elementelor la celulele corpului. Sistemele de hidromasaj relaxează țesuturile, vasele sanguine se destind, astfel încât elementele nutritive să ajungă la destinaţie cu o mai mare uşurinţă. Sistemul suflantelor de aer masează pielea încontinuu. Aerul alimentează pielea cu oxigen, hiperemia se multiplică instantaneu. Alimentarea cu oxigen a corpului se ameliorează în mare măsură.
Beneficiile jacuzzi: îndepărtează stresul, relaxează, îndepărtează durerile musculare și articulare, stimulează metabolismul, îmbunătățește circulația sângelui, elimină toxinele, ajută la oxigenarea mai bună a țesuturilor, căldura apei are efect terapeutic – stimulează producerea endorfinei (hormonul ce generează starea de bine), scade riscul apariţiei celulitei, hidromasajul întretine în mod continuu vasele sanguine, prevenind astfel apariţia varicelor.
Facilitați: Jacuzzi cu o capacitate de 8 persoane

Terapia Kneipp – O baie alternativă cu apă rece și apă caldă, cu efecte benefice asupra circulației sangvine la nivelul picioarelor. Pietricelele sunt cele care masează uşor şi delicat zonele reflexe ale tălpii, declanşând astfel şi un oarecare proces de reglare. Tratametul Kneipp ameliorează circulaţia sangvină a picioarelor, fortificând musculatura, exercitând implicit şi o funcţie de masaj al tălpii.
Dușuri emoționale – Dușurile emoționale oferă experienţa unor tipuri de ploi, cu temperaturi diferite, ce redau ploaia într-o formă variată (ploaia cu picături mari, ploaia măruntă etc). Programul simulează pregătirea și derularea unei ploi tropicale, urmate de retragerea sa lentă. Ploaia delicată, ca prin sită este urmată de ploaia torenţială, însoțită de tunete şi fulgere. Parfumurile adăugate în apă creează iluzia unui câmp inundat de mireasma proaspătă a ploii.
Beneficii: stimulează sistemul imunitar, crește fluxul sangvin și cantitatea de oxigen care ajunge la organele vitale, echilibrează sistemul nervos, induce o stare de relaxare, tonifiere musculară.
Dotări: 1 duș emoțional

Fântâna de gheață sau cascada de gheață își găsește locul de obicei în zona de răcorire a spațiilor wellness, având rol de răcorire a organismului între două proceduri/terapii calde: sauna uscată, baia de aburi sau hammam. Masarea pielii cu bucățile fine de gheață produce un efect răcoritor bine venit după o ședință de saună, contribuind la întărirea sistemului imunitar. Aceasta are și rolul de a accelera recuperarea musculară, de a reduce inflamaţiile, rigiditatea şi de a diminua acidul lactic rezultat în urma efortului fizic.
Beneficii: tonifiere și fermitate, revitalizarea pielii, stimularea circulației sanguine, relaxare musculara.

Baie apă sărată – Apa sărată are efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor. Un efect foarte important al apei sărate este mineralizarea – datorită sărurilor din apă care sunt absorbite de organism prin piele. Bazinul cu apă sărată aduce reale beneficii terapeutice prin mineralizarea de excepție (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotați) și concentrația crescută de sare din apă. De-a lungul timpului, s-a dovedit că sarea este extrem de benefică pentru organism și face minuni asupra pielii, astfel, momentele de relaxare se pot completa perfect cu un program de gimnastică în apa sărată, cu dublu efect al apei şi al kinetoterapiei.
Beneficii: reduce inflamațiile, reduce stresul, stimulează circulația sanguină, diminuează durerile și îndepărtează oboseală. Este recomandat în cazul afecțiunilor reumatismale degenerative, afecțiuni musculare, articulare și artrită, spondiloze, osteoporoza algică a coloanei vertebrale, stări după entorse, fracturi, luxații ale membrelor, afecțiuni endocrine cu deficit hormonal, afecțiuni repetate ale căilor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale.
Facilități: Construit în formă hexagonală, bazinul cu apă sărată are o adâncime de1,20 metri este alimentat cu apă sărată, recunoscută pentru beneficiille sale terapeutice.

Salina din Centrul Aria este construită cu cărămizi din sare de Himalaya, considerată un veritabil aliment minune. Minele din care se extrage sarea se găsesc între Valea Indusului și Munții Himalaya, din Pakistan. Culoarea roz a sării de Himalaya se datorează conținutului ridicat de oxid de fier și conține în componența sa peste 84 de minerale: litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu și multe altele.
Beneficiile salinei:
Afecțiuni ORL
Astm bronșic
Bronșită cronică
Bronșită astmatiformă
Sinuzită cronică
Rinită
Răceli sezoniere
Emfizem ulmonar
Tuse convulsivă
Tuse tabagică
Laringită
Faringită
Amigdalită cronică
Otită
Infecții ale urechii
Rinită alergică
Apnee în somn
Sforăit

Afecțiuni ale sistemului nervos
Rezistență scăzută la stres
Oboseală cronică
Insomnie
Nevroze
Stări depresive
Anxietate

Afecțiuni dermatologice
Dermatite alergice
Dermatite atopice
Psoriazis
Eczeme
Acnee

Alte afecțiuni
Deficit constituțional la copii, adolescenți și tineri
Meteosensibilitate
Tabagism

Aparatură: Halogeneratorul produce aerosoli salini prin zdrobirea mecanică a bucăților de sare medicinală și dispune de ajustarea regimului de tratament în încăpere, în funcție de necesitățile pacientului: concentrația de aerosoli și durata tratamentului.
Singura salină din Sibiu dotată cu aparat de aerosoli salini, aparat dezvoltat pentru a recrea atmosfera din minele naturale de sare sau din saline.

Balneoterapie

Împachetările cu nămol au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor afecțiuni. Nămolul acționează asupra corpului prin temperatură, presiune și substanțele conținute dintre care unele se pot absorbi în piele. În centrul Aria, pentru împachetările sau aplicațiile cu nămol folosim nămolul terapeutic sapropelic de la partenerul nostru Pell Amar, extras de la Balta Albă.
Nămolul sapropelic conţine minerale extrem de benefice atât pentru piele, cât şi pentru organismul uman. Are şi proprietăţi termale, ceea ce înseamnă că atunci când este aplicat pe piele îmbunătăţeşte absorbţia mineralelor în piele.

Beneficii: Împachetările totale sau parțiale sunt indicate în afecțiuni precum:
• reumatismul cronic degenerativ (artroze ale coloanei vertebrale, şold, genunchi, mâini, picioare);
• reumatism inflamator cronic stabilizat biologic (spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă, artrită psoriazică);
• reumatism abarticular(tendinite, tenosinovite, bursite);
• afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor;
• afecţiuni neurologice cronice periferice (leziuni nervi periferici);
• afecţiuni dermatologice (psoriazis, eczeme cronice)
Facilități: Sală de termoterapie cu dotări ultra-moderne, 8 paturi și un cuptor care încălzește nămolul, dușuri dedicate pentru îndepărtarea nămolului, folosirea nămolului sapropelic

Nămol SAPROPELIC de la Balta Albă (exclusiv în Sibiu și unic în Transilvania)
Hidroterapie – Originile terapiei cu apă sunt foarte vechi, hidroterapia reprezentând un segment important pentru medicina de recuperare și nu numai. Apa utilizată poate să fie dulce, minerală sau marină, hidroterapia incluzând băi galvanice, căzi cu hidromasaj și duș subacval.

Beneficii: Adepții tratamentului cu apă caldă sau rece, susțin că în contact cu corpul declanșează o serie de reacții ce determină: stimularea sistemului imunitar, revigorarea circulației sanguine, reducerea sensibilității la durere, îmbunătățirea digestiei, reducerea stresului, relaxarea mușchilor, susține digestia și crește metabolismul, favorizează recuperarea după activități sportive și favorizează detoxifierea.

Dotări: Căzi BTL cu sistem inteligent de programare digitală LCD: 1 cada baie cu vartej si aer membre inferioare+1 cada cu vartej si aer membre superioare, 2 cazi hidroterapie cu masaj subacval tip sul+2 cazi hidroterapie cu masaj subacval tip evantai. Băi galvanice cu 2 și 4 celule.

Tipuri de masaj ce pot fi făcute în cadă:
– Antistress Masaj
– Active Masaj
– Regenerative Masaj
– Relaxation Masaj
– Stimulating Masaj

Masaje și terapii SPA

Masajul de relaxare este benefic oricărei persoane, indiferent de sex și vârstă. Masajul vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organism, astfel la nivel fizic, prin manevre speciale, se activează circulația sanguină îmbunătățind oxigenarea la nivelul pielii, musculaturii și articulațiilor. În același timp, se stimulează circulația limfatică ce duce la eliminarea toxinelor, iar tensiunile și durerile acumulate la nivel muscular sau articular sunt îndepărtate. Efectul final al masajului este o mai bună funcționare a metabolismului ceea ce duce la menținerea stării de sănătate și o starea de spirit îmbunătățită.
Beneficii: atenuează tensiunea, stresul, calmează durerile și relaxează mușchii încordați, previne crampele musculare, calmează sistemul nervos, reduce starea de anxietate.

Candle Massage – acest tip de masaj se execută prin aplicarea unor manevre ușoare, lente cu palma și antebrațul favorizând astfel pătrunderea produsului în țesut. Uleiurile calde 100% naturale și aromaterapia constituie premiza unui moment unic de relaxare.
Beneficii: întărirea organismului, relaxare și calmare, îmbunătățirea circulației, drenarea toxinelor.

Masaj pietre calde (Hot Stone) – Masajul cu roci vulcanice se numără printre cele mai cunoscute și apreciate terapii practicate în întreaga lume. Este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi utilizate în relaxare, echilibrare energetică și detoxifiere. Unul dintre conceptele definitorii ale acestei terapii este acela al așezării pietrelor încălzite în punctele energetice.
Beneficii: detoxifiere corporală prin eliminarea toxinelor de la suprafața pielii, diminuarea sau eliminarea durerilor acute sau cronice, diminuarea spasmelor musculare, contribuie la dispariția edemelor, accelerează asimilarea oxigenului la nivelul celular și îmbunătățirea ritmului metabolic.

Masajul Deep Tisue utilizează manevre și tehnici ale masajului suedez, iar caracteristica de bază o reprezintă presiunea extrem de intensă pe care terapeutul o aplică în zonele tensionate ale corpului. Acest tip de masaj este recomandat tuturor celor care suferă de tensiuni musculare accentuate, care au activități fizice solicitante, sportivilor, dar și celor ce petrec multe ore la birou în fața calculatorului.
Beneficii: sunt combătute stările de amorțeală sau oboselă acută sau cronică, luxații și entorse, afecțiuni cronice ale musculturii spatelui, gâtului, șoldului, umărului.

Masajul Lomi-Lomi este un masaj exotic ce favorizează vindecarea corpului la nivel fizic, mental și emoțional. Mișcările în cazul acestui masaj sunt fluide și ample, asemenea unor valuri ce se plimbă pe corp, maseurul folosindu-și antebrațele, coatele și mâinile, iar mișcările se fac prin gesturi lungi și continue, fără întreruperi sau mișcări sacadate. O caracteristică specială a masajului este aceea că în același timp se pot masa mai multe părți ale corpului, lucru ce duce la o relaxare completă a corpului.
Beneficii: eliminarea tensiunilor și a stresului, eliminarea toxinelor din organism, ameliorarea circulației sanguine, ameliorarea problemelor respiratorii și a durerilor de cap.

Masajul anticelulitic se execută cu scopul de prevenire și combatere a celulitei. Masajul anticelulitic acționează asupra nodulilor celulitici, spărgându-i și eliminând aspectul inestetic de coajă de portocală. Această terapie actionează în profunzime asupra țesuturilor stimulând fibrele elastice și favorizand fermitatea musculaturii și a pielii.
Beneficii: stimulează fluxul sanguin și circulația limfatică, eliminarea toxinelor dintre țesuturi, contribuie la ameliorarea elasticității și tonusului pielii, precum și a sănătății țesuturilor subcutanate.

Drenajul limfatic este un masaj eficient pentru curățarea țesuturilor de resturi metabolice, apa în exces, bacterii, molecule proteice și toxine. Drenajul limfatic este un complex de tehnici manuale, utilizate pentru facilitarea eliminării lichidelor în exces pe care limfa le adună și purifică. Drenajul manual este un tratament delicat, ritmic și calmează sistemul nervos.
Beneficii: îmbunătățește absorția edemelor, stimulează sistemul imunitar, diminuează senzațiile de durere, facilitează oxigenarea și hrănirea țesuturilor.
Drenajul manual este un tratament delicat, ritmic și calmează sistemul nervos.

Presopunctura cu BTL Lymphastium îmbunătățește fluxul limfatic și pe cel sanguin, contribuind la eliminarea substanțelor reziduale și cu ameliorarea edemului, neuropatiei sau a sindromului picioarelor grele. Această terapie nu implică durere și generează în sistem o circulație de energie pozitivă cu efecte benefice, precum înlăturarea oboselii și a durerii.
Beneficii: întărirea sistemului imunitar, detoxifiere, îndepărtarea senzației de picioare grele, regenerarea pielii.
Aparatură: BTL Lymphastim este un sistem modern de masa limfatic cu parametrii excepționali. Setările avansate pentru un tratament personalizat include opțiunea de a dezactiva unul sau mai multe compartimente, în cazul în care un pacient nu poate tolera presiunea într-o anumită parte a corpului.

Masajul Thai este unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj din întreaga lume. Principiul pe care se axează este de întinderi ușoare și presiuni mici de-a lungul liniilor energiei corpului pentru creșterea flexibilității, atenuarea musculaturii și tesiunii și echilibrarea sistemului energetic al corpului. Masajul Thai își are originile în Thailanda, fiind gândit de călugării budiști în vederea vindecării emoționale și spirituale a omului. Thai îmbină elemente de bază provenite din masajul ayurvedic, presopunctură și yoga stretching.
Beneficii: mobilizează articulațiile, relaxează și întinde mușchii tensionați, energizează corpul și redă starea de bine.

Masaj combinat Shiatsu –Yumeiho – Shiastsu este considerat un masaj videcător, care constă în deblocarea punctelor din corp unde enegia chi este blocată. Cunoscut și ca chiropractică japoneză, acesta redă echilibrul postural, menține armonia întregului corp și îmbunătățește starea de sănătate. De cealaltă parte, masajul Yumeiho este în același timp o metodă de relaxare și terapie manuală.
Beneficii: vizează tratarea durerilor și a patologiilor la nivelul sistemului musculo-scheletic, eliminarea stresului și a anxietății, corectarea posturii, ameliorarea circulației.

Masajul terapeutic spre deosebire de masajul de relaxare, este o metodă de tratare musculo- scheletală, adresându-se afecțiunilor cronice în care durerea mușchilor sau articulatiilor împiedică buna funcționare a organismului. Masajul terapeutic poate fi aplicat și persoaneler sănătoase ca măsură de prevenire a îmbolnăvirii și pentru a menține corpul într-o perfectă armonie.
Beneficii: relaxează musculatura, reduce spasmele/crampele musculare, intensifică circulatia sanguină, are efect detoxifiant, calmează durerile articulare, înlătură migrenele, stimulează eliberarea de endorfine, ajută articulațiile prin creșterea gradului de flexibilitate.

Reflexoterapia este o metodă de întreținere preventivă a echilibrului și a stării de sănătate a tuturor sistemelor organismului uman. Reflexoterapia reprezintă aplicarea de presiune adecvată pe diferite puncte și zone ale diferitelor părți ale corpului, cum ar fi picioare, mâini sau urechi.
Beneficii: înlătură oboseala cronică, reduce stresul și insomniile, detoxifierea organismului, stimulează o mai bună funcționare a organismului, atenuează durerile musculare și articulare.

Organic SPA

Masaje cu nămol terapeutic – Masajul cu nămol combină perfect masajul de relaxare cu efectele benefice ale nămolului asupra întregului organism. Nămolul terapeutic sapropelic poate fi folosit și pentru masaje corporale, în combinație cu uleiuri vegetale sau cu alge sau se poate aplica namolul direct pe zonele afectate. În timpul masajului cu nămol sunt stimulate circulația sanguină si limfatica.
Beneficiile masajului cu nămol:
• Exfolierea pielii
• Îmbunătățirea condiției fizice generale
• Refacerea ritmului somn-veghe
• Relaxarea general cu echilibrarea sistemului nervos
• Detensionarea musculaturii
• Reducerea spasmelor și crampelor musculare
• Creșterea mobilității articulare
• Eliminarea toxinelor din organism
• Tratarea bolilor reumatismale, neurologice și a sechelelor post-traumatice
• Încetinirea procesului de îmbătrânire
• Creșterea rezistenței organismului la schimbările mari de temepratură

Pell Amar – Stop Cellulite terapie SPA – include hidromasaj, masaj corporal și masaj anticelulitic. Apa, sărurile minerale, aminoacizii din nămolul terapeutic din lacul Balta Albă, antrenate prin masaj subacval combat eficient țesuturile adipoase inestetice de pe coapse și abdomen. Nămolul terapepeutic sapropelic de la Pell Amar conține minerale extrem de benefice pentru piele și organismul uman, având și proprietăți termale ceea ce contribuie la absorția mineralelor în piele.

Pell Amar – Antioxidant terapie SPA – include Hidromasaj cu spumant/sare de baie/extract Pell Amar, masaj cu nămol și alge și aplicare cremă/ulei de corp.
Pentru masajul cu nămol și alge se folosește nămolul sapropelic de la Balta Albă care conține minerale extrem de benefice pentru piele și organismul uman, având și proprietăți termale ceea ce contribuie la absorția mineralelor în piele. De cealaltă parte, extractul din alge contribuie la tonifierea pielii, are efect antiinflamator și ajută la reducerea petelor și iritațiilor.
Beneficii: Rolul anti-oxidativ al nămolului, alături de efectul de scrubbing blând al alegelor din lacul Balta Albă stimulează refacerea funcțiilor pielii prin vitaminizarea cu complexul natural de vitamine B.

HEALTH 4 LIFE

Programe de slăbit & detox

Pachet tratament nutriție, kinetoterapie și masaj – 3 luni/ 12 luni

Circuite SPA

„Relaxare/Antistres”
„Echilibrare emoțională”
„Detoxifiere”
„Slăbit”
„Imunostimulent”
„Cardiotonic”
„Respirație”

Informatii si programari masaje: 0729 660 010

Informatii Utile

Newsletter

Retele Sociale

Detalii Contact

SOS. ALBA IULIA nr. 100, SIBIU, Cod Postal 550052, JUDETUL SIBIU Aria Clinic Tel:0269 22 77 73 clinic@aria.com.ro Aria Sport Tel:0269 22 77 78 sport@aria.com.ro