Sauna finlandeza

sauna-aria-sibiu-spa

Sauna finlandeza este cea mai veche forma  a saunei ce consta intr-o casa pe ponton, construita pe malul unui lac sau al unui rau. Pentru racirea corpului este construita o punte ce duce direct catre apa rece. In interiorul casei din lemn  se afla soba de sauna, prevazuta cu o cantitate uriasa de pietre . Pastrand traditia veche, sauna  de  exterior este incalzita adeseori şi în zilele noastre cu lemne.

În momentul in care  aerul  uscat  a urcat la o temperatura de 80-100° C,  se poate incepe folosirea saunei, potrivit traditiei finlandeze.

Ce este de fapt sauna? Este o baie cu aer  fierbinte si uscat, la 75-90  ° C  unde temperatura poate să ajungă chiar la 100-110° C. Umiditatea relativa a aerului din sauna este  foarte mica: 10-20%. , din acest motiv se si numeste sauna uscata (dry sauna).

Caracteristic practicarii saunei este alternanta temperaturilor extreme, de la foarte fierbinte pana la rece ca gheata. In interiorul saunei suntem expusi la un efect termic atat de puternic, încat la final trebuie sa asiguram racirea corpului pana la temperatura normala. Pentru a obtine aceasta, din cabina incinsa ne deplasam intr-o incapere unde ne racorim cu apa rece sau folosim fanata de geata prin masarea corpului cu bucatile fine de gheata.

Efectele benefice ale sedintei de sauna: Detoxifiere şi purificare, odihna şi regenerare,  accelerator ale  fortelor de autovindecare ale organismului, efect de intinerire  naturala pentru ten, intaritor al sistemului imunitar.

Newsletter

Retele Sociale

Detalii Contact

SOS. ALBA IULIA nr. 100, SIBIU, Cod Postal 550052, JUDETUL SIBIU Aria Clinic Tel:0269 22 77 73 clinic@aria.com.ro Aria Sport Tel:0269 22 77 78 sport@aria.com.ro